搜尋此站:

2007-07-05

2007-07-04

正式全職上班兩天,不習慣早起,很累,仍是帶有很濃的 holiday mood…無聊用手機拍拍我的工作間:
這兩天終於把所有在新疆拍的底片都拿去沖晒了,七卷分別在三個不同地方沖,真大工程。已取回昨天到中環沖的四卷正片,好像有點曝光不足,不過還可以吧!沒有底片掃瞄器,所以未能上載用正片拍的,敬請見諒!

晚上和回港渡假的老朋友去看《每當變幻時》,頗有意思的一套電影。此戲在聯和墟取景,看到熟識的地方特別有親切感。另在戲院看到 IMAX 影院 的廣告,有機會一定要去試試!

電腦硬碟的空間不足,差不多是時候清理一下了…

5 comments:

  1. 你在甚麼公司上班?

    ReplyDelete
  2. project assistant05 July, 2007 10:20

    你就好啦..有同事同你一齊坐...

    ReplyDelete
  3. 我在之前一直 part time 幫手的一間中小企上班,做有關電腦保安及法證相關的工作~

    ReplyDelete
  4. 除非你唔用部desktop...如果唔係呢個擺放方法, 唔洗一個星期你就會頸梗膊痛.

    ...同埋未免太多書太多筆吧?

    ReplyDelete
  5. 其實o個兩部 "desktop" 係 mac mini, 放o係度當 server/testing 用, 我好少用... o係有時駁個 mon 落部 notebook dual mon 一下, show 下 reference 咁, 唔會長期望住, 張椅都會對住部機...

    書同筆都唔係我 ka XD

    ReplyDelete

HTML Tags allowed (e.g. <b>, <i>, <a>)